Een revolutionaire aanpak

Bij JobPoint staat jouw ontwikkeling centraal en we zijn er vast van overtuigd dat iedereen een eerlijke kans op een baan verdient. Met dit in gedachten zijn we verheugd om Open Hiring te introduceren, een revolutionaire aanpak die het traditionele sollicitatieproces op zijn kop zet. Open Hiring biedt kansen aan iedereen die wil en kan werken, ongeacht hun achtergrond of ervaring

De principes van Open Hiring

Open Hiring draait om drie principes: het werkt beter zonder vooroordelen, we vertrouwen elkaar en groeien doe je samen. Deze principes sluiten naadloos aan bij onze visie, waarin we streven naar het creëren van een werkomgeving die voldoet aan de ambities en wensen van zowel werknemers als werkgevers. Bij JobPoint begrijpen we dat jouw ambities een drijfveer vormen en we respecteren dat in het creëren van kansen via Open Hiring.

Voordelen van Open Hiring voor uw bedrijf

Open Hiring biedt bedrijven een scala aan voordelen. Naast het aanpakken van personeelstekorten, vergroot het de sociale footprint van een bedrijf en biedt het een kosteneffectief alternatief voor traditionele sollicitatieprocedures. Open Hiring bevordert bovendien een inclusieve, open bedrijfscultuur, heeft een positieve impact op de lokale gemeenschap en bevordert de directe verbinding met deze gemeenschap.

Door gebruik te maken van Open Hiring, kunnen bedrijven hun sociale footprint vergroten. Het biedt een kans om sociale verantwoordelijkheid te tonen door inclusief te zijn en kansen te bieden aan mensen die anders misschien over het hoofd zouden worden gezien.

 • Aanpakken van Personeelstekorten in alle sectoren

  Open Hiring is een effectieve manier om personeelstekorten aan te pakken. Omdat het proces iedereen de kans geeft om te werken, kan het een grotere pool van potentiële werknemers bereiken dan traditionele wervingsmethoden.

  1
 • Kosteneffectief Alternatief voor Traditionele Sollicitatieprocedures

  Open Hiring kan een kosteneffectief alternatief zijn voor traditionele sollicitatieprocedures. Het elimineert het proces van het doorzoeken van CV's en het voeren van sollicitatiegesprekken, waardoor tijd en geld worden bespaard.

  2
 • Bevordering van een Inclusieve, Open Bedrijfscultuur

  Open Hiring kan bijdragen aan het bevorderen van een inclusieve, open bedrijfscultuur. Door iedereen een kans te geven, ongeacht hun achtergrond of ervaring, toont het bedrijf zijn toewijding aan gelijkheid en inclusiviteit.

  3

De spelregels van Open Hiring

Het Open Hiring-proces volgt acht spelregels. Deze omvatten het openen van de deur voor iedereen, geen vragen stellen, elke nieuwe medewerker met open armen ontvangen, de juiste volgorde volgen bij het aanbieden van banen, een ‘gewoon’ contract bieden, iedereen dezelfde behandeling geven, aandacht hebben voor iedereen en een ontwikkelperspectief bieden. Bij JobPoint geloven we dat deze spelregels bijdragen aan het bouwen van sterke teams, de ontwikkeling van medewerkers bevorderen en uiteindelijk leiden tot de perfecte match tussen werknemers en werkgevers​.